torsdag den 17. juli 2014

I en hemmelig bunker ved Dueodde forbereder en gal mand et missilangreb på Danmark, men rammer i stedet en fiskekutter i Østersøen. Den skarpe IT-detektiv Simon Code må træde til og hjælpe det lokale politi. Læs hvordan det går i Adam Sonne Hansen og Olav Eilsøe-Madsens it krimi "Hackeren"

Adam Sonne Hansen og Olav Eilsøe-Madsen

HACKEREN



”MUAHAHAHA” lo Karsten D. Dos, da han endelig, efter 1 års arbejde, fik hacket sig ind på en kanon i bunkeren på Dueodde. Bunkeren var stor og klam. Den havde ikke været brugt i mange år, og der var rust hist og her. Der var også meget dunkelt og uhyggeligt. Kanonen havde han fundet under bunkeren i en hemmelig gang. Gangen var stor og fugtig og havde vand dryppende fra loftet.

 KNNIIIRRRK. En kæmpe låge åbnede sig i bunkeren, og kanonen steg op.

”Nu kan jeg endelig ødelægge hele Danmark med denne Plasma kanon! MUAHA!” grinede Karsten ondt

Han gjorde klar til at skyde. Han sigtede. Han varmede den op. Han skød!

Det var ikke et godt skud. Det var lige det modsatte. Det ramte dog en lille fiskekutter. Der lød et kæmpe brag og så var kutteren væk. Braget var så højt, at nogle fugle faldt ned fra træerne. Karsten bandede og svovlede, til han ikke kunne mere. Han tog en kæmpe hammer og slog løs på Kanonen. Den affyrede et til skud som ramte lige uden for stranden. Der kom en stor bølge som skyllede alt væk. Både sand og fisk og hele kanonen.

Karsten skulle bare ud fra bunkeren. Han tog alt sit dyre elektronik med sig og gemte sig i den klamme gang, hvor han havde fundet kanonen.

Dagen efter kom det hele i Tv2 nyhederne: ”Ja det var jo en voldsom eksplosion, som ramte en fiskekutter uden for Dueodde strand. Manden, der ejede båden omkom i eksplosionen, og man har ikke fundet ham,” sagde nyhedsværten Jakob Gertsen.

”Vi har mistanke til personen, der lavede eksplosionen. Hans forbrydernavn er Ilden. Han er pyroman, derfor tænker vi på ham. ”

”Hvis I ser denne mand, så henvend jer til den nærmeste politistation. Og nu til vejret med Signe Vestergaard. ”

Simon Code, den professionelle Programmør og mere eller mindre professionel Detektiv, slukkede TV’et og tænkte ’Ham Ilden kan ikke finde på sådan noget, tror jeg. Jeg tror mere, det er Karsten D. Dos, den dumme Hacker. ’

Han tænkte lidt over det og gik så til politistationen i Rønne for at sige, at han ville efterforske sagen. Han meldte det til politikommissær Gordon Blu.

 ”Det i orden,” sagde han. ”Men … kun hvis du tager Pede D. Ummesen med dig. ”

Så gjorde han det.

Pede var ikke lige den skarpeste kniv i skuffen. Han var rimelig dum, men når det virkelig gjaldt, kunne han gå ud over de normale grænser.

Imens Simon og Pede tog ud til Dueodde, var Karsten i gang med at flygte til sit gamle skjulested på Hammershus. Da Simon og Pede kørte, spurgte Pede. ”Hvem er Karsten D. Døs… Jeg mener P. Do… Nej øhm D. Dos? ”

”Han er en professionel Hacker, som vil ødelægge Danmark, fordi han skulle til at blive statsminister, men besvimede så i sin tale. Folk ville derfor ikke vælge ham. Derfor vil han nu have hævn på hele Danmark. Han blev til en forbryder, som jeg har været på jagt efter i lang tid. Han har også lavet mange andre forbrydelser. Han er også spiludvikler og har lavet et spil kaldet Scrolls. ”

Da de kom ud til Dueodde bunker, så de to små sæt fodspor, der førte ud i havet.

”Hmm, så har Karsten måske fået nogle hjælpere,” tænkte Simon.

De fulgte sporene, men det var bare to dykkere. På deres dykkerdragter stod der

A.    Sonne Hansen og O. Eilsøe-Madsen.

”Kender i noget til Karsten D. Dos” spurgte Simon.

”Vi kender ikke Karsten, men vi har fundet en patron fra eksplosionen. ”

De gik tilbage til den klamme og gamle bunker og ledte efter flere spor. Der var intet ud over en masse tang.

”Jeg tror, det er ham Karsten, der har gjort det. Men politiet vil nok ikke tro os. ”

Pede tog tilbage til stationen og Simon til sit hus.

Mens han sad derhjemme, så han lidt TV og lavede nogle Google briller af gamle briller og en Mobiltelefon. Han havde også patronstykket med hjem og han scannede den for fingeraftryk. Det var Karstens aftryk.

Efter nogle dage gik Simon ind på sin hjemmeside kaldet  bornholmskrimiblog.blogspot.dk og så på nogle gamle ting, da en Pop-Up reklame kom frem. Det var en reklame for Scrolls. Der stod: TAG OG SPIL SCROLLS! DET ER DET FEDESTE SPIL OG UDVIKLET AF MOJANG! Simon tænkte så ’Hmm så har jeg alligevel et spor at gå efter. ’

Mojang kontoret lå i Sverige.

Han rejste dertil og fandt Kontoret. Der var fire store døre. På den første stod der Minecraft. På den anden Cobalt. På den tredje Scrolls. Og den fjerde stod der Markus Persson alias Notch. Ejeren af Mojang.

Simon gik ind på Notch’s Kontor. Han spurgte om Notch kendte til Karsten D. Dos. Notch svarede ”Jaa, han har arbejdet for mig, da Scrolls var ved at blive udviklet. Hvorfor vil du da vide det?”

”Fordi jeg er sikker på, han har begået en forbrydelse og skal vide, hvor hans skjulested er. ”

”Jeg tror, han bor i Boderne på Bornholm eller der omkring, ” sagde Notch.

Simon tog så til boderne, men Karsten var der ikke.

Han spurgte de gamle indbyggere, om de kendte Karsten D. Dos. Det gjorde de, og fortalte, at han kunne købe information hos dem for kun 500 kr.

Pr sætning!

Han fandt så lige 1500 kr. frem og betalte dem. De fortalte så: ”Karsten D. Dos boede her engang, men ikke mere. Sidst vi så ham, var han på vej ned til Dueodde bunker. Vi ved, han elsker Hammershus. Så siger vi ikke mere, med mindre du hoster op lille ven.”

Så tog Simon til Hammershus. Det var pilmørkt og tåget, men heldigvis havde Simon sine Googlebriller med nattesyn indbygget. Dem tog han så på. Han gik lidt rundt og fandt så en utydelig skygge. Det lignede Karstens skygge. Uheldigvis havde Karsten også set Simon.

Så begyndte jagten. Karsten løb ind i det gamle Manteltårn, hvor han holdt de to dykkere fanget. Simon kom løbende efter. ”Bare ET skridt nærmere, og jeg skyder dem. ” Råbte Karsten og pegede med sin Revolver på børnene. Simon stod helt stille og tænkte over, hvordan han kunne redde dem. Han tog så en Kasteøkse og kastede efter Karsten. Den ramte forbi, og Karsten skød så… BANG! Men det var ikke dykkerne, han skød, men Simon!

Heldigvis kun i benet.

Simon skreg og Karsten løb. Han løb ind i skidehullet ved siden af Manteltårnet og gemte sig. Men da han ville kravle ud igen, blev udgangen blokeret af en kæmpe stor sten. Han kunne nu kun kravle op. Men da han ville gøre det, blev der kastet et rustent gitter for.

Det var Pede, der gjorde det. Simon havde i smug ringet til Pede med sin mobil som han havde fået af Professor MacBook.

Politiet fandt ud af, at det var Karsten, der lavede eksplosionen ved at udspørge Karsten. De tog Karsten med hen til politiet, og de satte ham i isolations boks.

Simon blev kørt på hospitalet og fik at vide, at han skulle få amputeret sit ben.

Da han fik det at vide, vidste han, at han ikke kunne være detektiv mere. Han fik i stedet for et job hos Mojang som Coder.

På hans kontor står der: S. Code – Coder af første rang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar