torsdag den 24. juli 2014

Freja Kirkedal-Dues lille krimiuddrag handler om Peter Plys og hans venner og en dramatisk bortførelse til Dueodde Fyr


Freja Kirkedal-Due

Grislings fravær
 

Det var en mørk og stormfuld aften. Grisling gik og vaskede op. Han var træt og bange. Han havde gjort rent hele dagen, og nu gik han så og vaskede op.

Grisling elskede at vaske op ,og alle de andre, altså Tigerdyr, Peterplys, Ninka Ninus og Kængubarn, syntes, at det var mærkeligt, at han elskede at vaske op. Midt i Grislings stue stod der et stort bornholmer ur, og da klokken slog 12, sprang vinduet op, og ind kom en maskeret mand. Han tog grisling og rev ham ud ad vinduet. Manden holdt ham for munden, så han ikke kunne råbe om hjælp.

Mu ha ha ha nu har jeg dig,” sagde han.

Næste morgen var det Grislings fødselsdag. Og da de andre kom over for at ønske ham tillykke, var han der ikke. De tænkte, at han bare var gået en tur, men det var han jo ikke.

Nogle dage senere fik Peter plys et brev, hvor der stod: ”ha ha ha så kan i lære, at man ikke skal lave numre med ”Ilden”.” Der stod også, at Grisling var fanget i Dueodde fyr.

De tænkte, at de hellere måtte tage derned og redde Grisling, så det gjorde de så. De gik hen til det nærmeste busstoppested, men buschaufføren sagde, at man ikke måtte have dyr med i bussen. ”Men vi skal redde vores ven. Det er meget vigtigt, sagde Peter Plys.”

Men regler er regler,” sagde buschaufføren.

Så ringede de til deres gode ven Jacob og spurgte, om han ikke kunne komme derhen og hjælpe dem, for han var jo et menneske, så han måtte jo gerne tage bussen. Han skyndte sig derhen, og han havde taget noget klæd-ud tøj med, så de kunne klæde sig ud som mennesker. Og buschaufføren gik lige i fælden.

De tog bussen hen til Dueodde fyr, og Tigerdyr prøvede så at hoppe op i toppen af fyret, men han kom kun halvvejs op, og så kunne han ikke komme ned. Men så opdagede han, at han stod lige ved en dør, så han prøvede at åbne den.

Den var heldigvis ikke låst så han kunne godt bare gå ind. Han listede sig ned ad vindeltrappen, men så klodset, som han var, skulle han selvfølgelig også lige snuble så han faldt ned ad trappen og slog sig selv ihjel. De andre blev meget kede ad det. Men Jacob fik lirket låsen op. Og de kom ind ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar